Babka wielkanocna

Babka wielkanocna


Składniki:

  • 4 jajka,
  • kostka margaryny Kasia,
  • szklanka cukru pudru,
  • pół opakowania cukru wanilinowego Delecta,
  • aromat migdałowy Delecta,
  • 0,5 szklanki mąki tortowej Lewiatan,
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej,
  • 0,5 szklanki mąki krupczatki,
  • łyżeczka proszku do pieczenia Delecta,
  • opakowanie rodzynek sułtańskich Lewiatan,
  • bułka tarta do posypania formy,
  • cukier puder do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Rozpuść margarynę w rondelku. Utrzyj jajka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, po czym dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlej roztopioną margarynę i wszystko zmiksuj.  Teraz wystarczy dodać łyżeczkę aromatu migdałowego, rodzynki i całość delikatnie wymieszać.

Posmaruj formę margaryną, a następnie obsyp bułką tartą. Wlej do formy ciasto. Piecz je w nagrzanym piekarniku w 170 stopniach przez około 35 minut.

Smacznego!


 

Wielkanocne przysmaki w nowoczesnym wydaniu? Sprawdź przepis na tartę z nadzieniem serowym i makowym

Lewiatan gazetka – co dziś kupisz taniej w Lewiatanie?

Polub nas na Facebooku