Frittata z warzywami

Frittata z warzywami

 

Składniki:

  • opakowanie warzyw na patelnię Hortex,
  • 4 jajka,
  • 2 łyżki mleka 3 proc. Lewiatan,
  • 3 łyżki startego żółtego sera- najlepiej parmezanu,
  • sól i pieprz cayenne,
  • łyżka oleju uniwersalnego Lewiatan.

 

Sposób przygotowania:

Użyj patelni, którą możesz włożyć do nagrzanego piekarnika.

W pierwszej kolejności podsmaż warzywa na patelni do czasu, aż zmiękną. Dopraw je przyprawami. W międzyczasie roztrzep jajka z mlekiem i serem, lekko posól.

Gotową masę jajeczną wylej na warzywa i całość smaż przez 5-8 minut pod przykryciem.

Następnie włóż patelnię do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na co najmniej 10 minut. Kiedy masa się zetnie, wyłóż ją na półmisek spodem do góry. Pokrój frittatę na trójkąty. Warto podawać je z cebulką dymką i pomidorami koktajlowymi.

Smacznego!


Przepis na idealne tosty – zrób pyszne śniadanie w kilka chwil

Gazetki promocyjne Lewiatan– sprawdź nasze okazje

Daj nam like’a na Facebooku!