Indyk faszerowany

Indyk faszerowany

Składniki:

  • filet z piersi indyka – 500 g.,
  • ziołowy serek kanapkowy twarogowy – opakowanie,
  • papryka konserwowa Lewiatan,
  • ser mozzarella,
  • sól o obniżonej zawartości sodu Sante,
  • pieprz,
  • papryka słodka Lewiatan,
  • kasza jaglana Lewiatan,
  • buraczki wiórki Lewiatan,
  • olej uniwersalny Lewiatan,
  • nić do obwiązania mięsa.

 

Sposób przygotowania:

Filety rozetnij na płaty i rozbij tłuczkiem. Dopraw solą oraz pieprzem, a następnie posmaruj serkiem twarogowym. Paprykę konserwową Lewiatan rozłóż na całej długości mięsa, dodaj też kawałki mozzarelli. Zawiń w roladę i obwiąż nicią. Posyp przyprawami – solą, pieprzem oraz słodką papryką. Mięso najpierw obsmaż krótko na oleju i przełóż do żaroodpornego naczynia. Piecz około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawaj z buraczkami i kaszą jaglaną.

Smacznego!

 

Na deser wykorzystaj nasz przepis na muffiny czekoladowe.

Sprawdź gazetki promocyjne Lewiatan – u nas zawsze najlepsze promocje.

Polub nas na Facebooku.