Składniki:

  • 500 g karkówki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego Lewiatan
  • cebula
  • 2 papryki
  • 8 pieczarek
  • papryka słodka Lewiatan
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa Kucharek
  • 1 łyżka oleju Bakoma-Komagra

Sposób przygotowania:

Przygotowania zacznij od mięsa. Karkówkę pokrój w plastry, a następnie dopraw ją: pieprzem, przyprawą Kucharek i papryką słodką.
Następnie pokrój warzywa: cebulę w piórka, paprykę w cienkie paski, a pieczarki w plasterki.
Rozgrzej na patelni olej i delikatnie podsmaż wcześniej pokrojone warzywa. Dodaj do nich koncertant pomidorowy i wymieszaj.
Wysmaruj odrobiną oleju naczynie żaroodporne. Wyłóż na nie mięso i przykryj je podduszonymi warzywami. Dopraw całość pieprzem i solą, a następnie piecz pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 1 godzinę.
Mięso podawaj wraz z ziemniakami i sałatką.

Smacznego!


Spodobał Ci się nasz przepis, ale nie jesteś pewien, czy jest na Twoją kieszeń? Sprawdź naszą gazetkę Lewiatan. Znajdziesz w niej informacje o najnowszych promocjach, jakie oferujemy.