Karp w śmietanie czosnkowej

Karp w śmietanie czosnkowej


Składniki:

  • 1 karp (1,5-2 kg)
  • olej Bakoma-Komagra
  • 1 cebula
  • 1 główka czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 300 ml śmietany 30 proc
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej Lewiatan
  • pieprz

Sposób przygotowania:
Przygotowanie dania zacznij od doprawienia pokrojonego karpia przyprawą uniwersalną Lewiatan i pieprzem. Następnie posiekaj drobno cebulę i czosnek. Kiedy to zrobisz, rozgrzej na patelni olej i obsmaż na nim karpia.
Odstaw na bok usmażonego karpia. Potem podsmaż wcześniej pokrojoną już cebulkę oraz czosnek na tej samej patelni. Ponownie przełóż karpia na patelnię i zalej go śmietaną 30 proc. (szczególnie polecamy śmietany marki Zott)Dodaj 2 gałązki rozmarynu. Ponownie posyp karpia pieprzem oraz uniwersalną przyprawą.
Całość gotuj na małym ogniu, aż śmietana zgęstnieje.
Gotową rybę podawaj z pieczywem.

Smacznego!


Chcesz być na bieżąco z naszymi promocjami? Sprawdź naszą gazetkę Lewiatan!