Karp w śmietanie czosnkowej

Karp w śmietanie czosnkowej

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec rhoncus metus sit amet nulla volutpat, vitae congue nibh consectetur. Etiam tristique diam elit, a porta augue fermentum vel. Duis molestie et nisl sit amet egestas. Sed id tincidunt ex. Integer tincidunt auctor mattis. Donec placerat arcu est, nec convallis ipsum aliquet eu. Fusce consectetur id ex id gravida. Vestibulum posuere ullamcorper ex et luctus. Phasellus et iaculis sem. Vivamus sodales justo in ante suscipit finibus. Cras a libero id massa luctus volutpat. Mauris sodales convallis massa eu pretium. Proin molestie elementum iaculis. Sed scelerisque semper massa, eu malesuada nulla tristique quis. Vestibulum cursus ultricies magna, vitae dignissim ex ullamcorper vitae.


Składniki:

  • 1 karp (1,5-2 kg)
  • olej Bakoma-Komagra
  • 1 cebula
  • 1 główka czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 300 ml śmietany 30 proc
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej Lewiatan
  • pieprz

Sposób przygotowania:
Przygotowanie dania zacznij od doprawienia pokrojonego karpia przyprawą uniwersalną Lewiatan i pieprzem. Następnie posiekaj drobno cebulę i czosnek. Kiedy to zrobisz, rozgrzej na patelni olej i obsmaż na nim karpia.
Odstaw na bok usmażonego karpia. Potem podsmaż wcześniej pokrojoną już cebulkę oraz czosnek na tej samej patelni. Ponownie przełóż karpia na patelnię i zalej go śmietaną 30 proc. (szczególnie polecamy śmietany marki Zott)Dodaj 2 gałązki rozmarynu. Ponownie posyp karpia pieprzem oraz uniwersalną przyprawą.
Całość gotuj na małym ogniu, aż śmietana zgęstnieje.
Gotową rybę podawaj z pieczywem.

Smacznego!


Chcesz być na bieżąco z naszymi promocjami? Sprawdź naszą gazetkę Lewiatan!