Łosoś w cieście francuskim

Łosoś w cieście francuskim

 

Składniki:

  • filet z łososia bez skóry – 400 g.;
  • ciasto francuskie – opakowanie;
  • szpinak mrożony Lewiatan – opakowanie;
  • pomidory suszone w oleju Lewiatan – 6 sztuk;
  • sos sojowy Tao Tao;
  • cytryna – 1 sztuka;
  • czosnek – 3 ząbki;
  • oliwa z oliwek – 2 łyżki;
  • jajko – 1 sztuka;
  • pieprz mielony Lewiatan;
  • sól.

 

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzej oliwę i krótko podsmaż posiekany czosnek. Następnie dodaj szpinak i smaż około 10 minut. Suszone pomidory pokrój i również wrzuć na patelnię. Dopraw solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

Ciasto francuskie oraz łososia podziel na 4 równe części. Ciasto posmaruj szpinakiem z pomidorami, a następnie na połowie połóż łososia skropionego cytryną oraz sosem sojowym. Zawiń ciasto, brzegi dociśnij widelcem. Posmaruj rozbitym jajkiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut.

Danie najlepiej komponuje się ze świeżymi warzywami.

Smacznego!

Sprawdź także jak zrobić pyszny, domowy makaron!

Gazetki promocyjne lewiatan – ciekawe promocje każdego dnia.

Polub nas na Facebooku