Przekładaniec jogurtowy

Przekładaniec jogurtowy


Składniki:

  • 250 ml jogurtu naturalnego gęstego Bakoma,
  • maliny,
  • borówki amerykańskie,
  • banan,
  • kilka herbatników Petite Beurre Lewiatan,
  • miód wielokwiatowy Lewiatan do polania,
  • łyżka posiekanych migdałów, orzechów laskowych lub włoskich.

Sposób przygotowania:

Przygotuj głęboki pucharek lub wysoką szklankę i na jej spód wsyp warstwę pokruszonych herbatników. Na tak przygotowaną bazę, nakładaj kolejne warstwy – najpierw jogurt, a potem owoce. Znów nałóż warstwę z herbatników, jogurtu i owoców. Na sam wierzch dodaj posiekane orzechy i odrobinę miodu.

Smacznego!


 

Więcej przepisów na domowej roboty desery znajdziesz na kanale  Gotuję z Lewiatanem!

Gazetka Lewiatan – sprawdź, co dziś kupisz taniej w Lewiatanie!

Polub nas na Facebooku