Przepis na szałot, czyli sałatkę jarzynową

Przepis na szałot, czyli sałatkę jarzynową

 

przepis na szałot


 

Składniki:

 


Sposób przygotowania:

Warzywa powinieneś dokładnie umyć, a następnie ugotować w lekko posolonej wodzie.

Ugotowane warzywa wyciągnij z wody i zaczekaj, aż ostygną. Gdy składniki osiągną odpowiednią temperaturę, obierz je i pokrój w kostkę wraz z cebulą, ogórkami kiszonymi oraz ugotowanymi jajkami. Następnie wszystko umieść w dużej misce.

Do całości dodaj dwie puszki odsączonych wyżej wymienionych warzyw konserwowych. Wymieszaj z majonezem oraz musztardą. Dopraw solą i pieprzem.

Gotowy szałot umieść w lodówce przynajmniej na godzinę, by składniki mogły się przegryźć.

 

Smacznego!


 

Kolejne przepisy: Gotuję z Lewiatanem!

Aktualne promocje: gazetka Lewiatan!

Polub nas na Facebooku