Schab pod pierzynką z warzywami

Schab pod pierzynką z warzywami


Składniki:


Sposób przygotowania:
Pokrój schab w plastry, potem rozbij je na cieńsze kawałki. Tak przygotowane mięso przypraw solą i pieprzem.
Pokrój cebulę w drobną kostkę i posiekaj czosnek. Ser zetrzyj na tarce. W niewielkiej miseczce wymieszaj cebulę wraz z majonezem.
Połóż schab na blaszce i dodaj do niego posiekany czosnek. Potem posmaruj wierzch mięsa majonezem z cebulą. Posyp całość serem.
Mięso piecz przez 30 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.
Rozgrzej na patelni olej. Dodaj warzywa, sól i pieprz. Wszystko duś przez 15 minut.
Wyjmij schab z piekarnika i podawaj z warzywami.

Smacznego!


Szukasz więcej pomysłów? Zajrzyj na kanał Gotuję z Lewiatanem lub sprawdź naszą aktualną gazetkę! W gazetce Lewiatan znajdziesz też informacje o najnowszych promocjach i konkursach.