Zapiekanka brokułowo-kalafiorowa

Zapiekanka brokułowo-kalafiorowa

 

Składniki:

  • 1 kalafior,
  • 1 brokuł,
  • 2 łyżki majonezu dekoracyjnego Winiary,
  • 1 kostka bulionu warzywnego Winiary,
  • jogurt naturalny,
  • 1 czerwona cebula,
  • 3 ząbki czosnku,
  • ser mozzarella,
  • sól pieprz czarny mielony Lewiatan,
  • wędzona, suszona papryka,
  • papryka słodka Lewiatan.

 

Sposób przygotowania:

Podgotuj kawałki kalafiora i brokułu przez 3 minuty. Następnie przełóż warzywa do żaroodpornego naczynia i posyp pokruszoną kostką Winiary. Wymieszaj majonez Winiary z jogurtem, posiekanym czosnkiem oraz przyprawami (sól, pieprz i papryka słodka).

Wylej sos na warzywa. Na wierzch połóż posiekaną w piórka cebulę, a potem przykryj serem mozzarella. Całość zapiekanki posyp szczyptą wędzonej papryki.

Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 15-20 minut.

Podawaj ze świeżymi ziołami.

Smacznego!


Przygotuj do zapiekanki domową lemoniadę – sprawdź nasze 3 przepisy!
Bądź na bieżąco z promocjami – gazetki promocyjne Lewiatan
Polub nas na Facebooku!