Składniki:

  • 0,5 kg ryby (np. dorsza)
  • pół selera
  • cebula
  • 3 ziemniaki
  • pietruszka
  • 3 łyżki śmietany Primo 18%
  • 2 marchewki
  • łyżka masła
  • natka pietruszki
  • papryka słodka Lewiatan
  • ziele angielskie Lewiatan
  • 2 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Aby przygotować zupę rybną, w pierwszej kolejności musisz pokroić warzywa na mniejsze części. Następnie zalej je wodą. Gdy woda zagotuje się dodaj ziele angielskie, pieprz, sól oraz paprykę słodką do smaku.
Pokrój rybę na mniejsze kawałki. Dodaj ją do gotujących się warzyw.
Na patelni rozgrzej masło i podsmaż wcześniej pokrojoną w pióra cebulkę. Gdy cebulka się zarumieni, dodaj ją do zupy. Gotuj zupę przez około 15 minut.
W międzyczasie posiekaj natkę pietruszki. Gdy minie kwadrans, dodaj ją do zupy. Następnie wlej do zupy sok z cytryny i dodaj śmietanę. Na koniec całość dokładnie wymieszaj i może już nalewać zupę do talerzy!

Smacznego!


Interesują Cię nowości, jakie oferują sklepy marki Lewiatan? Zajrzyj do naszej aktualnej gazetki Lewiatan i sprawdź nasze promocje, przepisy i konkursy!


źródło filmu: Gotuj z Lewiatanem – www.lewiatan.pl – Dziękujemy!