Region Dolnego Śląska jest znany w całej Polsce ze smakowitych, pożywnych i przygotowywanych z prawdziwą miłością dań. To właśnie tu pojawiły się legendarne już kluski śląskie, wrocławski bigos lub też przygotowane z wybornej wieprzowiny “śląskie niebo”. A co, jeśli podczas wizyty we Wrocławiu masz ochotę na coś słodkiego? Czy zdecydujesz się spróbować dań nietypowych, na przykład – upieczonych w tradycyjnym azjatyckim piecu tandoor? To żaden problem! Cukiernie Wrocław oferują naprawdę spory wybór klasycznych i innowacyjnych deserów, a w Tortowni na Bema możesz także spróbować tradycyjnych chrupiących chlebów lub placków.
Jakich deserów warto spróbować we Wrocławiu?
Zdecydowanie polecamy wybrać miejsce, w którym możesz posmakować tradycyjnych polskich wypieków, które równie dobrze smakują z kawą, jak i herbatą. W Tortowni na Bema do zjedzenia w lokalu lub na wynos można zamówić soczyste koperty z jabłuszkiem, strudel z rodzynkami i makiem lub też tarty owocowe. W ofercie można znaleźć też różne rodzaje tortów: z kremem maślanym i owocowym, w odsłonie wegańskiej i wiele, wiele innych smakołyków, które można również kupić jako upominek dla bliskich lub doskonały prezent przywieziony z Wrocławia. Cukiernicy dbają zarówno o wyśmienity smak wypieków i ich wspaniałe udekorowanie, jak i wysoką jakość: w procesie przygotowywania są przeważnie wykorzystywane wyprodukowane w Polsce składniki, świeże i dostarczane między innymi przez lokalnych producentów.
Wypieki z pieca tandoor: niebanalne smaki dla prawdziwych łakomczuchów
Chleby, placki i inne dania mączne, które są wypiekane w piecu tandoor to jeszcze nowość dla wielu Polaków. W Tortowni na Bema można kupić lub zamówić na wynos kilka rodzajów takich dań, które nie tylko wspaniale smakują dzieciom i dorosłym, ale i nie są szkodliwe dla zdrowia: cały proces wypiekania odbywa się bez użycia oleju, zatem nie powstają żadne szkodliwe substancje. Tandoor umożliwia ponadto zachowanie większości składników odżywczych w gotowych daniach, a jednocześnie poprawia ich walory smakowe. Zdecydowanie wypieki z tandoor smakują znacznie lepiej niż te sporządzane w klasycznym piekarniku lub na patelni.
Dla wygody klientów stworzona została strona internetowa, na której możesz zapoznać się z asortymentem tradycyjnych wypieków azjatyckich, przeczytać informacje o sposobach ich gotowania i składnikach i na tej podstawie zadecydować o tym, czego właśnie chcesz spróbować. Tortille, samsa lub lawasz gwarantowanie trafią na listę Twoich ulubionych dań, które dobrze smakują zarówno samodzielnie, jak i dodatki do zup lub dań głównych.