Racuchy z borówkami

Racuchy z borówkami


Składniki:

  • 1 szklanka borówek,
  • 1 kefir Włoszczowa 400g,
  • 2 szklanki mąki poznańskiej Lewiatan,
  • 1,5 łyżki cukru,
  • 1 łyżka cukru wanilinowego,
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 jajko,
  • szczypta soli,
  • 2 łyżkioleju Bakoma-Komagra,
  • cukier puder,
  • do posypania świeże maliny do dekoracji.

Sposób przygotowania:
Aby przygotować racuchy wsyp do miski: cukier, cukier waniliowy, a potem dodaj jajko oraz kefir. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Całość wymieszaj, aż do momentu uzyskania gładkiej masy. Wrzuć borówki i delikatnie przemieszaj.
Rozgrzej na patelni olej. Łyżką nakładaj niewielką ilość ciasta. Smaż z obu stron, aż uzyskasz rumiany kolor. Gotowe racuchy posyp cukrem pudrem i posyp świeżymi malinami.

Smacznego!


Interesują Cię nasze najnowsze promocje? Zajrzyj do naszej aktualnej gazetki Lewiatan i bądź na bieżąco z promocyjnymi cenami.