Składniki:

  • 300 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • ser żółty
  • puszka kukurydzy konserwowej Lewiatan
  • puszka czerwonej fasoli Lewiatan
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju uniwersalnego Lewiatan
  • papryczka chilli
  • łyżeczka słodkiej papryki Lewiatan
  • łyżeczka kminu rzymskiego
  • łyżeczka oregano
  • 200 g przecieru pomidorowego Lewiatan
  • opakowanie Tortilla Wraps Lewiatan
  • cebula
  • sól, pieprz
  • świeża kolendra

Sposób przygotowania:

Rozgrzej olej na patelni, a następnie zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj mięso i przyprawy, smaż, cały czas mieszając.

Teraz dodaj odcedzoną kukurydzę i fasolę oraz przecier pomidorowy. Duś całość przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu.

Gotowe chilli con carne nałóż na tortille. Posyp serem, a potem zwiń je, uważając przy tym, by farsz z nich nie wypłynął. Ponownie posyp serem i odrobiną papryki chilli.

Zapiekaj tortille w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.

Na sam koniec posyp danie świeżą kolendrą i gotowe.

Smacznego!


Obiad w wegetariańskiej wersji? Sprawdź nasz przepis na zapiekankę brokułowo-kalafiorową

Gazetka Lewiatan– poznaj nasze promocje

Dołącz do nas na Facebooku!