Składniki:

  • 1 kalafior
  • 1 brokuł
  • 2 łyżki majonezu dekoracyjnego Winiary
  • 1 kostka bulionu warzywnego Winiary
  • jogurt naturalny
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • ser mozzarella
  • sól pieprz czarny mielony Lewiatan
  • wędzona, suszona papryka
  • papryka słodka Lewiatan

Sposób przygotowania:

Podgotuj kawałki kalafiora i brokułu przez 3 minuty. Następnie przełóż warzywa do żaroodpornego naczynia i posyp pokruszoną kostką Winiary. Wymieszaj majonez Winiary z jogurtem, posiekanym czosnkiem oraz przyprawami (sól, pieprz i papryka słodka).

Wylej sos na warzywa. Na wierzch połóż posiekaną w piórka cebulę, a potem przykryj serem mozzarella. Całość zapiekanki posyp szczyptą wędzonej papryki.

Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 15-20 minut.

Podawaj ze świeżymi ziołami.

Smacznego!


Przygotuj do zapiekanki domową lemoniadę – sprawdź nasze 3 przepisy!
Bądź na bieżąco z promocjami – gazetki promocyjne Lewiatan
Polub nas na Facebooku!