Składniki:
- 1 kalafior
- 1 brokuł
- 2 łyżki majonezu dekoracyjnego Winiary
- 1 kostka bulionu warzywnego Winiary
- jogurt naturalny
- 1 czerwona cebula
- 3 ząbki czosnku
- ser mozzarella
- sól pieprz czarny mielony Lewiatan
- wędzona, suszona papryka
- papryka słodka Lewiatan
Sposób przygotowania:
Podgotuj kawałki kalafiora i brokułu przez 3 minuty. Następnie przełóż warzywa do żaroodpornego naczynia i posyp pokruszoną kostką Winiary. Wymieszaj majonez Winiary z jogurtem, posiekanym czosnkiem oraz przyprawami (sól, pieprz i papryka słodka).
Wylej sos na warzywa. Na wierzch połóż posiekaną w piórka cebulę, a potem przykryj serem mozzarella. Całość zapiekanki posyp szczyptą wędzonej papryki.
Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 15-20 minut.
Podawaj ze świeżymi ziołami.
Smacznego!
Przygotuj do zapiekanki domową lemoniadę – sprawdź nasze 3 przepisy!
Bądź na bieżąco z promocjami – gazetki promocyjne Lewiatan
Polub nas na Facebooku!