Składniki:
- czekolada gorzka Alpen Gold – 2,5 tabliczki
- masło – 1 kostka
- mąka tortowa Lewiatan – 50 g
- proszek do pieczenia – 2,5 g
- jajka – 5 sztuk
- śliwki suszone Lewiatan
- suszona żurawina Lewiatan
Sposób przygotowania:
W garnku zagotuj wodę, wstaw do niej miskę z czekoladą i masłem. Gdy składniki rozpuszczą się, zdejmij garnek z ognia. Jajka ubij z cukrem, dodaj do czekolady i delikatnie wymieszaj łyżką. Następnie dodaj przesianą przez sitko mąkę i proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj.
Nałóż masę do okrągłych, żaroodpornych foremek. Przykryj folią aluminiową i wstaw do zamrażalnika na 2 godziny.
Potem piecz przez około 18 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawaj ze świeżymi oraz suszonymi owocami.
Smacznego!
Wypróbuj też nasz przepis na domowy makaron
Gazetki promocyjne Lewiatan – zawsze świetne okazje
Polub nas na Facebooku