Składniki:

  • czekolada gorzka Alpen Gold – 2,5 tabliczki
  • masło – 1 kostka
  • mąka tortowa Lewiatan – 50 g
  • proszek do pieczenia – 2,5 g
  • jajka – 5 sztuk
  • śliwki suszone Lewiatan
  • suszona żurawina Lewiatan

Sposób przygotowania:

W garnku zagotuj wodę, wstaw do niej miskę z czekoladą i masłem. Gdy składniki rozpuszczą się, zdejmij garnek z ognia. Jajka ubij z cukrem, dodaj do czekolady i delikatnie wymieszaj łyżką. Następnie dodaj przesianą przez sitko mąkę i proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj.

Nałóż masę do okrągłych, żaroodpornych foremek. Przykryj folią aluminiową i wstaw do zamrażalnika na 2 godziny.

Potem piecz przez około 18 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawaj ze świeżymi oraz suszonymi owocami.

Smacznego!


 

Wypróbuj też nasz przepis na domowy makaron

Gazetki promocyjne Lewiatan – zawsze świetne okazje

Polub nas na Facebooku