Idealna babka wielkanocna- poznaj nasz przepis! Doskonały nie tylko na czas świąt wielkanocnych, ale też na rodzinne spotkania.

Składniki:

  • 4 jajka
  • kostka margaryny Kasia
  • szklanka cukru pudru
  • pół opakowania cukru wanilinowego Delecta
  • aromat migdałowy Delecta
  • 0,5 szklanki mąki tortowej Lewiatan
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 0,5 szklanki mąki krupczatki
  • łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
  • opakowanie rodzynek sułtańskich Lewiatan
  • bułka tarta do posypania formy
  • cukier puder do dekoracji

Sposób przygotowania:

Rozpuść margarynę w rondelku. Utrzyj jajka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, po czym dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlej roztopioną margarynę i wszystko zmiksuj.  Teraz wystarczy dodać łyżeczkę aromatu migdałowego, rodzynki i całość delikatnie wymieszać.

 

Wielkanocne przysmaki w nowoczesnym wydaniu? Sprawdź przepis na tartę z nadzieniem serowym i makowym

Lewiatan gazetka – co dziś kupisz taniej w Lewiatanie?

Polub nas na Facebooku!