Idealna babka wielkanocna- poznaj nasz przepis! Doskonały nie tylko na czas świąt wielkanocnych, ale też na rodzinne spotkania.
Składniki:
- 4 jajka
- kostka margaryny Kasia
- szklanka cukru pudru
- pół opakowania cukru wanilinowego Delecta
- aromat migdałowy Delecta
- 0,5 szklanki mąki tortowej Lewiatan
- 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
- 0,5 szklanki mąki krupczatki
- łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
- opakowanie rodzynek sułtańskich Lewiatan
- bułka tarta do posypania formy
- cukier puder do dekoracji
Sposób przygotowania:
Rozpuść margarynę w rondelku. Utrzyj jajka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, po czym dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlej roztopioną margarynę i wszystko zmiksuj. Teraz wystarczy dodać łyżeczkę aromatu migdałowego, rodzynki i całość delikatnie wymieszać.
Wielkanocne przysmaki w nowoczesnym wydaniu? Sprawdź przepis na tartę z nadzieniem serowym i makowym
Lewiatan gazetka – co dziś kupisz taniej w Lewiatanie?
Polub nas na Facebooku!