Składniki:
- 4 jajka,
- kostka margaryny Kasia,
- szklanka cukru pudru,
- pół opakowania cukru wanilinowego Delecta,
- aromat migdałowy Delecta,
- 0,5 szklanki mąki tortowej Lewiatan,
- 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej,
- 0,5 szklanki mąki krupczatki,
- łyżeczka proszku do pieczenia Delecta,
- opakowanie rodzynek sułtańskich Lewiatan,
- bułka tarta do posypania formy,
- cukier puder do dekoracji.
Sposób przygotowania:
Rozpuść margarynę w rondelku. Utrzyj jajka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, po czym dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlej roztopioną margarynę i wszystko zmiksuj. Teraz wystarczy dodać łyżeczkę aromatu migdałowego, rodzynki i całość delikatnie wymieszać.
Posmaruj formę margaryną, a następnie obsyp bułką tartą. Wlej do formy ciasto. Piecz je w nagrzanym piekarniku w 170 stopniach przez około 35 minut.
Smacznego!
Wielkanocne przysmaki w nowoczesnym wydaniu? Sprawdź przepis na tartę z nadzieniem serowym i makowym
Lewiatan gazetka – co dziś kupisz taniej w Lewiatanie?
Polub nas na Facebooku