Składniki:
- 500 g karkówki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego Lewiatan
- cebula
- 2 papryki
- 8 pieczarek
- papryka słodka Lewiatan
- sól
- pieprz
- przyprawa Kucharek
- 1 łyżka oleju Bakoma-Komagra
Sposób przygotowania:
Przygotowania zacznij od mięsa. Karkówkę pokrój w plastry, a następnie dopraw ją: pieprzem, przyprawą Kucharek i papryką słodką.
Następnie pokrój warzywa: cebulę w piórka, paprykę w cienkie paski, a pieczarki w plasterki.
Rozgrzej na patelni olej i delikatnie podsmaż wcześniej pokrojone warzywa. Dodaj do nich koncertant pomidorowy i wymieszaj.
Wysmaruj odrobiną oleju naczynie żaroodporne. Wyłóż na nie mięso i przykryj je podduszonymi warzywami. Dopraw całość pieprzem i solą, a następnie piecz pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 1 godzinę.
Mięso podawaj wraz z ziemniakami i sałatką.
Smacznego!
Spodobał Ci się nasz przepis, ale nie jesteś pewien, czy jest na Twoją kieszeń? Sprawdź naszą gazetkę Lewiatan. Znajdziesz w niej informacje o najnowszych promocjach, jakie oferujemy.