fbpx

Zobacz aktualną gazetkę!

Bądź na bieżąco z nowościami!

Obserwuj nas na Instagramie!

Karkówka pod warzywami


Składniki:

  • 500 g karkówki,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego Lewiatan,
  • cebula,
  • 2 papryki,
  • 8 pieczarek,
  • papryka słodka Lewiatan,
  • sól,
  • pieprz,
  • przyprawa Kucharek,
  • 1 łyżka oleju Bakoma-Komagra,

Sposób przygotowania:
Przygotowania zacznij od mięsa. Karkówkę pokrój w plastry, a następnie dopraw ją: pieprzem, przyprawą Kucharek i papryką słodką.
Następnie pokrój warzywa: cebulę w piórka, paprykę w cienkie paski, a pieczarki w plasterki.
Rozgrzej na patelni olej i delikatnie podsmaż wcześniej pokrojone warzywa. Dodaj do nich koncertant pomidorowy i wymieszaj.
Wysmaruj odrobiną oleju naczynie żaroodporne. Wyłóż na nie mięso i przykryj je podduszonymi warzywami. Dopraw całość pieprzem i solą, a następnie piecz pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 1 godzinę.
Mięso podawaj wraz z ziemniakami i sałatką.

Smacznego!


Spodobał Ci się nasz przepis, ale nie jesteś pewien, czy jest na Twoją kieszeń? Sprawdź naszą gazetkę Lewiatan. Znajdziesz w niej informacje o najnowszych promocjach, jakie oferujemy.

2020-04-07T13:31:37+02:00