Składniki:
- 6 ziemniaków
- pietruszka
- cebula
- chrzan tarty Lewiatan
- śmietana 18 proc.
- kostka drobiowa Lewiatan
- 200 g boczku wędzonego w plasterkach
- ziele angielskie Lewiatan
- pieprz ziarnisty Lewiatan
- świeży majeranek
Sposób przygotowania:
Pokrój w drobną kostkę ziemniaki i pietruszkę. Następnie zalej je wodą, dodaj kostkę drobiową i gotuj. W międzyczasie obsmaż cebulę na suchej patelni, dodaj ją do zupy wraz z przyprawami (ziele angielskie i pieprz ziarnisty). Gotuj do miękkości warzyw.
Gdy już warzywa będą miękkie, dodaj 4 łyżki chrzanu i gotuj przez następne 10 minut. Zblenduj zupę na gładki krem, po czym dodaj 3 łyżki śmietany 18 proc. Smaż boczek na patelni, aż powstaną z niego chipsy.
Krem z chrzanu podawaj z chipsami z boczku i majerankiem.
Smacznego!
Potrawy na Wielkanoc- tradycyjne czy nowoczesne?
Gazetki promocyjne Lewiatan– sprawdź, co teraz jest w promocji!
Polub nas na Facebooku