Składniki:
- filet z łososia bez skóry – 400 g.
- ciasto francuskie – opakowanie
- szpinak mrożony Lewiatan – opakowanie
- pomidory suszone w oleju Lewiatan – 6 sztuk
- sos sojowy Tao Tao
- cytryna – 1 sztuka
- czosnek – 3 ząbki
- oliwa z oliwek – 2 łyżki
- jajko – 1 sztuka
- pieprz mielony Lewiatan
- sól
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzej oliwę i krótko podsmaż posiekany czosnek. Następnie dodaj szpinak i smaż około 10 minut. Suszone pomidory pokrój i również wrzuć na patelnię. Dopraw solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Ciasto francuskie oraz łososia podziel na 4 równe części. Ciasto posmaruj szpinakiem z pomidorami, a następnie na połowie połóż łososia skropionego cytryną oraz sosem sojowym. Zawiń ciasto, brzegi dociśnij widelcem. Posmaruj rozbitym jajkiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut.
Danie najlepiej komponuje się ze świeżymi warzywami.
Smacznego!
Sprawdź także jak zrobić pyszny, domowy makaron!
Gazetki promocyjne lewiatan – ciekawe promocje każdego dnia.
Polub nas na Facebooku