Składniki:
- sernik na zimno Delecta – 1 opakowanie
- serek mascarpone – 250 g
- mleko Lewiatan 3,2 proc. - 600 ml
- herbatniki Petit Beure Lewiatan – 3 opakowania
- masło – 125 g
- maliny – 300 g
- borówki – 300g
- żelatyna – 1,5 łyżki
- foremki o średnicy 10 cm – 4 sztuki
Sposób przygotowania:
Herbatniki pokrusz na małe kawałki, a następnie dodaj do nich roztopione masło. Dokładnie wymieszaj i wyłóż na dno foremek. Wstaw do lodówki na około 40 minut.
W tym czasie mleko oraz sernik na zimno ubijaj mikserem przez 3 minuty. Do powstałej masy dodaj mascarpone i ubijaj jeszcze przez chwilę, do czasu połączenia się składników.
Masę przelej do foremek wyłożonych herbatnikami i ponownie wstaw do lodówki.
Następnie przygotuj domową galaretkę – maliny i borówki zmiksuj. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie (około 120 ml). Dodaj do zmiksowanych owoców i dokładnie wymieszaj. Galaretkę wylej na serniczki, udekoruj świeżymi owocami i wstaw do lodówki na około 2-3 godziny.
Smacznego!
Sprawdź również nasz przepis na ciasto na pizzę bez drożdży
Gazetki promocyjne Lewiatan – okazje dla każdego
Polub nas na Facebooku