Składniki:

  • sernik na zimno Delecta – 1 opakowanie
  • serek mascarpone – 250 g
  • mleko Lewiatan 3,2 proc. - 600 ml
  • herbatniki Petit Beure Lewiatan – 3 opakowania
  • masło – 125 g
  • maliny – 300 g
  • borówki – 300g
  • żelatyna – 1,5 łyżki
  • foremki o średnicy 10 cm – 4 sztuki

Sposób przygotowania:

Herbatniki pokrusz na małe kawałki, a następnie dodaj do nich roztopione masło. Dokładnie wymieszaj i wyłóż na dno foremek. Wstaw do lodówki na około 40 minut.

W tym czasie mleko oraz sernik na zimno ubijaj mikserem przez 3 minuty. Do powstałej masy dodaj mascarpone i ubijaj jeszcze przez chwilę, do czasu połączenia się składników.

Masę przelej do foremek wyłożonych herbatnikami i ponownie wstaw do lodówki.

Następnie przygotuj domową galaretkę – maliny i borówki zmiksuj. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie (około 120 ml). Dodaj do zmiksowanych owoców i dokładnie wymieszaj. Galaretkę wylej na serniczki, udekoruj świeżymi owocami i wstaw do lodówki na około 2-3 godziny.

Smacznego!


 

Sprawdź również nasz przepis na ciasto na pizzę bez drożdży

Gazetki promocyjne Lewiatan – okazje dla każdego

Polub nas na Facebooku