Składniki:
- parówki z szynki Sokołów (po 2-3 na osobę)
- 300 g żółtego sera w kawałku
- wędzony boczek w cienkich plasterkach (po plasterku na parówkę)
- papier do pieczenia Lewiatan
Sposób przygotowania:
Parówki natnij wzdłuż, uważaj by ich nie przeciąć do końca. W zrobione nacięcia włóż kawałeczki żółtego sera, a następnie owiń boczkiem parówki.
W naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułóż parówki. Piecz je w 180 stopniach w piekarniku przez 8-10 minut.
Gdy ser się roztopi, a boczek przyrumieni, danie jest gotowe i możesz je podawać.
Smacznego!
Chcesz sprawdzić kolejny przepis, w których głównym składnikiem są parówki? Sprawdź nasz przepis na parówkowe mumie i ośmiorniczki!
Gazetki promocyjne Lewiatan– bądź na bieżąco z naszymi okazjami
Dołącz do nas na Facebooku!