Składniki:

  • parówki z szynki Sokołów (po 2-3 na osobę)
  • 300 g żółtego sera w kawałku
  • wędzony boczek w cienkich plasterkach (po plasterku na parówkę)
  • papier do pieczenia Lewiatan

Sposób przygotowania:

Parówki natnij wzdłuż, uważaj by ich nie przeciąć do końca. W zrobione nacięcia włóż kawałeczki żółtego sera, a następnie owiń boczkiem parówki.

W naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułóż parówki. Piecz je w 180 stopniach w piekarniku przez 8-10 minut.

Gdy ser się roztopi, a boczek przyrumieni, danie jest gotowe i możesz je podawać.

Smacznego!


Chcesz sprawdzić kolejny przepis, w których głównym składnikiem są parówki? Sprawdź nasz przepis na parówkowe mumie i ośmiorniczki!

Gazetki promocyjne Lewiatan– bądź na bieżąco z naszymi okazjami

Dołącz do nas na Facebooku!