Składniki:
- 2 podwójne piersi kurczaka
- 2 opakowania mozzarelli Galbani 125 g
- 400 g pieczarek
- pomidory suszone Lewiatan
- 2 cebule
- olej rzepakowy Bakoma-Komagra
- suszona bazylia
- sól i pieprz mielony Lewiatan do smaku
Sposób przygotowania:
Nagrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
Dokładnie umyj piersi z kurczaka, osusz je i dopraw je solą oraz pieprzem. Następnie smaż je z obu stron przez 2 minuty na rozgrzanej patelni. Odłóż mięso do ostygnięcia.
Obierz i pokrój pieczarki w plastry, a suszone pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Potem obierz i drobno posiekaj cebulę.
Na patelni z olejem rzepakowym Bakoma-Komagra, który został po smażeniu kurczaka, podsmaż cebulę i dodaj pieczarki. Całość podsmażaj przez ok. 3 minuty.
Wysmaruj odrobiną oleju naczynie żaroodporne. Ułóż w nim piersi z kurczaka, pieczarki z cebulą i pomidory. Następnie posyp składniki solą, pieprzem oraz suszoną bazylią. Na sam koniec przykryj danie porwaną palcami mozzarellą.
Piecz wszystko przez 25 minut.
Smacznego!