Składniki:

  • pół kilograma ziemniaków
  • pół cebuli
  • łyżka mąki tortowej Lewiatan
  • jedno jajko
  • łyżka śmietany Primo 18%
  • sól
  • pieprz
  • olej Bakoma-Komagra
  • 200 g serka śmietankowego
  • opakowanie łososia wędzonego Lewiatan

Sposób przygotowania:

Zetrzyj na tarce cebulę i ziemniaki – istotne jest, by jednego ziemniaka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, resztę na drobnych.

Dodaj mąkę, jajko i śmietanę. Całość wymieszaj i dopraw do smaku.

Rozgrzej na patelni olej. Smaż na nim placki z obu stron na złocisty kolor.

Gotowe placki ułóż na talerzu. Na wierzch połóż serek i łososia.

Smacznego!


Bądź na bieżąco: aktualna gazetka Lewiatan

Próbuj nasze przepisy: Gotuję z Lewiatanem

Sprawdzaj aktualne informacje od Lewiatana: Facebook