Składniki:
- pół kilograma ziemniaków
- pół cebuli
- łyżka mąki tortowej Lewiatan
- jedno jajko
- łyżka śmietany Primo 18%
- sól
- pieprz
- olej Bakoma-Komagra
- 200 g serka śmietankowego
- opakowanie łososia wędzonego Lewiatan
Sposób przygotowania:
Zetrzyj na tarce cebulę i ziemniaki – istotne jest, by jednego ziemniaka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, resztę na drobnych.
Dodaj mąkę, jajko i śmietanę. Całość wymieszaj i dopraw do smaku.
Rozgrzej na patelni olej. Smaż na nim placki z obu stron na złocisty kolor.
Gotowe placki ułóż na talerzu. Na wierzch połóż serek i łososia.
Smacznego!
Bądź na bieżąco: aktualna gazetka Lewiatan
Próbuj nasze przepisy: Gotuję z Lewiatanem
Sprawdzaj aktualne informacje od Lewiatana: Facebook