Składniki:

  • 250 ml jogurtu naturalnego gęstego Bakoma
  • maliny
  • borówki amerykańskie
  • banan
  • kilka herbatników Petite Beurre Lewiatan
  • miód wielokwiatowy Lewiatan do polania
  • łyżka posiekanych migdałów, orzechów laskowych lub włoskich

Sposób przygotowania:

Przygotuj głęboki pucharek lub wysoką szklankę i na jej spód wsyp warstwę pokruszonych herbatników. Na tak przygotowaną bazę, nakładaj kolejne warstwy – najpierw jogurt, a potem owoce. Znów nałóż warstwę z herbatników, jogurtu i owoców. Na sam wierzch dodaj posiekane orzechy i odrobinę miodu.

Smacznego!


 

Więcej przepisów na domowej roboty desery znajdziesz na kanale  Gotuję z Lewiatanem!

Gazetka Lewiatan – sprawdź, co dziś kupisz taniej w Lewiatanie!

Polub nas na Facebooku