Składniki:

  • 3 ziemniaki
  • 3 marchewki
  • 3 pietruszki
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • 3 jajka
  • 2 ogórki kiszone
  • ¼ cebuli
  • puszka groszku konserwowego
  • 1 duża łyżeczka majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy

Sposób przygotowania:

Warzywa powinieneś dokładnie umyć, a następnie ugotować w lekko posolonej wodzie.

Ugotowane warzywa wyciągnij z wody i zaczekaj, aż ostygną. Gdy składniki osiągną odpowiednią temperaturę, obierz je i pokrój w kostkę wraz z cebulą, ogórkami kiszonymi oraz ugotowanymi jajkami. Następnie wszystko umieść w dużej misce.

Do całości dodaj dwie puszki odsączonych wyżej wymienionych warzyw konserwowych. Wymieszaj z majonezem oraz musztardą. Dopraw solą i pieprzem.

Gotowy szałot umieść w lodówce przynajmniej na godzinę, by składniki mogły się przegryźć.

 

Smacznego!


 

Kolejne przepisy: Gotuję z Lewiatanem!

Aktualne promocje: gazetka Lewiatan!

Polub nas na Facebooku