Składniki:
- 3 ziemniaki
- 3 marchewki
- 3 pietruszki
- puszka kukurydzy konserwowej
- 3 jajka
- 2 ogórki kiszone
- ¼ cebuli
- puszka groszku konserwowego
- 1 duża łyżeczka majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
Sposób przygotowania:
Warzywa powinieneś dokładnie umyć, a następnie ugotować w lekko posolonej wodzie.
Ugotowane warzywa wyciągnij z wody i zaczekaj, aż ostygną. Gdy składniki osiągną odpowiednią temperaturę, obierz je i pokrój w kostkę wraz z cebulą, ogórkami kiszonymi oraz ugotowanymi jajkami. Następnie wszystko umieść w dużej misce.
Do całości dodaj dwie puszki odsączonych wyżej wymienionych warzyw konserwowych. Wymieszaj z majonezem oraz musztardą. Dopraw solą i pieprzem.
Gotowy szałot umieść w lodówce przynajmniej na godzinę, by składniki mogły się przegryźć.
Smacznego!