Składniki:

  • 0,5 kg płatów śledziowych w oleju a’la Matjas Lisner
  • słoik buraczków "wiórki" Rolnik
  • 4 ogórki konserwowe Lewiatan
  • 1 czerwona cebula
  • 1 jajko
  • 3-4 łyżki majonezu stołowego Lewiatan
  • pieprz czarny mielony i sól

Sposób przygotowania:

Śledzie i ogórki konserwowe pokrój w drobną kostkę. Jajko ugotuj na twardo, a potem bardzo drobno je posiekaj. Cebulę poszatkuj.
Wszystkie składniki przełóż do miski i dodaj do nich słoik buraczków. Dodaj 3-4 łyżki majonezu stołowego Lewiatan. Dopraw solą oraz pieprzem.
Na samym końcu wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj, aż sałatka nabierze pięknego, malinowego koloru. Udekoruj ją plasterkami ogórka.

Smacznego!


Chcesz być na bieżąco z naszymi promocjami? Sprawdź naszą aktualną gazetkę Lewiatan!Aktualna gazetka Lewiatan Dzięki niej nie tylko będziesz wiedzieć o promocyjnych cenach, ale też będziesz na bieżąco z naszymi konkursami.