Składniki:
- 400 g schabu bez kości
- 1 mała cebula
- 4 łyżki majonezu Winiary
- 200 g sera żółtego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju
- warzywa na patelnię Hortex
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Pokrój schab w plastry, potem rozbij je na cieńsze kawałki. Tak przygotowane mięso przypraw solą i pieprzem.
Pokrój cebulę w drobną kostkę i posiekaj czosnek. Ser zetrzyj na tarce. W niewielkiej miseczce wymieszaj cebulę wraz z majonezem.
Połóż schab na blaszce i dodaj do niego posiekany czosnek. Potem posmaruj wierzch mięsa majonezem z cebulą. Posyp całość serem.
Mięso piecz przez 30 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.
Rozgrzej na patelni olej. Dodaj warzywa, sól i pieprz. Wszystko duś przez 15 minut.
Wyjmij schab z piekarnika i podawaj z warzywami.
Smacznego!
Szukasz więcej pomysłów? Zajrzyj na kanał Gotuję z Lewiatanem lub sprawdź naszą aktualną gazetkę! W gazetce Lewiatan znajdziesz też informacje o najnowszych promocjach i konkursach.