Składniki:
- mrożony filet z soli – 600 g
- masło czosnkowe – 100 g
- sól ziołowa
- pieprz biały
- folia aluminiowa
- gęsty jogurt naturalny – 200 g
- sok z połowy cytryny
- pół pęczka koperku
Sposób przygotowania:
Rozmrożone i umyte filety natrzyj solą ziołową i ułóż na folii wysmarowanej wcześniej masłem czosnkowym (na każdą rybę przeznacz dwukrotnie większy kawałek folii). Możesz na każdy kawałek ryby dodać również odrobinę wiórków z zimnego masła. Zawiń rybę w folię tak, aby powstały płaskie koperty (krótsze brzegi zawiń kilkakrotnie).
Następnie połóż koperty na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
W międzyczasie przygotuj sos – jogurt wmieszaj z sokiem z cytryny i posiekanym koperkiem.
Rybę podawaj w kopertach na talerzu.
Smacznego!
Na deser wykorzystaj nasz przepis na szejk lodowy
Gazetki promocyjne Lewiatan – bądź z naszymi promocjami na bieżąco
Polub nas na Facebooku