Składniki:

  • mrożony filet z soli – 600 g
  • masło czosnkowe – 100 g
  • sól ziołowa
  • pieprz biały
  • folia aluminiowa
  • gęsty jogurt naturalny – 200 g
  • sok z połowy cytryny
  • pół pęczka koperku

Sposób przygotowania:

Rozmrożone i umyte filety natrzyj solą ziołową i ułóż na folii wysmarowanej wcześniej masłem czosnkowym (na każdą rybę przeznacz dwukrotnie większy kawałek folii). Możesz na każdy kawałek ryby dodać również odrobinę wiórków z zimnego masła. Zawiń rybę w folię tak, aby powstały płaskie koperty (krótsze brzegi zawiń kilkakrotnie).

Następnie połóż koperty na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.

W międzyczasie przygotuj sos – jogurt wmieszaj z sokiem z cytryny i posiekanym koperkiem.

Rybę podawaj w kopertach na talerzu.

Smacznego!


 

Na deser wykorzystaj nasz przepis na szejk lodowy

Gazetki promocyjne Lewiatan – bądź z naszymi promocjami na bieżąco

Polub nas na Facebooku