Składniki:
- 300 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
- ser żółty
- puszka kukurydzy konserwowej Lewiatan
- puszka czerwonej fasoli Lewiatan
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju uniwersalnego Lewiatan
- papryczka chilli
- łyżeczka słodkiej papryki Lewiatan
- łyżeczka kminu rzymskiego
- łyżeczka oregano
- 200 g przecieru pomidorowego Lewiatan
- opakowanie Tortilla Wraps Lewiatan
- cebula
- sól, pieprz
- świeża kolendra
Sposób przygotowania:
Rozgrzej olej na patelni, a następnie zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj mięso i przyprawy, smaż, cały czas mieszając.
Teraz dodaj odcedzoną kukurydzę i fasolę oraz przecier pomidorowy. Duś całość przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Gotowe chilli con carne nałóż na tortille. Posyp serem, a potem zwiń je, uważając przy tym, by farsz z nich nie wypłynął. Ponownie posyp serem i odrobiną papryki chilli.
Zapiekaj tortille w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.
Na sam koniec posyp danie świeżą kolendrą i gotowe.
Smacznego!
Obiad w wegetariańskiej wersji? Sprawdź nasz przepis na zapiekankę brokułowo-kalafiorową
Gazetka Lewiatan– poznaj nasze promocje
Dołącz do nas na Facebooku!