Składniki:
- filet z piersi indyka – 500 g.
- ziołowy serek kanapkowy twarogowy – opakowanie
- papryka konserwowa Lewiatan
- ser mozzarella
- sól o obniżonej zawartości sodu Sante
- pieprz
- papryka słodka Lewiatan
- kasza jaglana Lewiatan
- buraczki wiórki Lewiatan
- olej uniwersalny Lewiatan
- nić do obwiązania mięsa
Sposób przygotowania:
Filety rozetnij na płaty i rozbij tłuczkiem. Dopraw solą oraz pieprzem, a następnie posmaruj serkiem twarogowym. Paprykę konserwową Lewiatan rozłóż na całej długości mięsa, dodaj też kawałki mozzarelli. Zawiń w roladę i obwiąż nicią. Posyp przyprawami – solą, pieprzem oraz słodką papryką. Mięso najpierw obsmaż krótko na oleju i przełóż do żaroodpornego naczynia. Piecz około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawaj z buraczkami i kaszą jaglaną.
Smacznego!
Na deser wykorzystaj nasz przepis na muffiny czekoladowe.
Sprawdź gazetki promocyjne Lewiatan – u nas zawsze najlepsze promocje.
Polub nas na Facebooku.