Tortilla z omletem to danie proste, szybkie, które można jeść na ciepło i zimno. Jest to pomysł na szybki obiad, ciepłą kolację, sprawdza się także na zimno jako np. pożywne śniadanie.

Składniki na tortille:

  • tortilla marki Lewiatan,
  • dwa jajka,
  • przecier pomidorowy marki Lewiatan,
  • sól marki Lewiatan,
  • szczypta bazylii,
  • 2 łyżki mleka marki Lewiatan,
  • 2 łyżki kukurydzy z puszki marki Lewiatan,
  • 2 łyżki sera tartego,
  • dwie pieczarki,
  • olej marki Lewiatan.

Sposób przygotowania:

Jajka wbij do miski, dopraw solą i bazylią, wymieszaj. Do masy wsyp dwie łyżki kukurydzy, tarty ser i pokrojone pieczarki. Na patelni rozgrzej olej i wlej zawartość miski. Tortille posmaruj przecierem pomidorowym i przykryj omletem. Smaż do momentu ścięcia się jajek, aż przestaną być płynne. Odwróć i przypiecz na złoty kolor. Tortille zwiń i gotowe. Nasz przepis to tylko inspiracja do kolejnych eksperymentów, ponieważ smak omletu możesz wzbogacić o przeróżne dodatki np. suszone pomidory, kabanosy, szynkę.

Gazetka lewiatan – mnóstwo produkty w promocyjnych cenach

Odwiedź nas także na Facebook-u

Sprawdź też nasz przepis na zapiekankę makaronową