Tortilla z omletem to danie proste, szybkie, które można jeść na ciepło i zimno. Jest to pomysł na szybki obiad, ciepłą kolację, sprawdza się także na zimno jako np. pożywne śniadanie.
Składniki na tortille:
- tortilla marki Lewiatan,
- dwa jajka,
- przecier pomidorowy marki Lewiatan,
- sól marki Lewiatan,
- szczypta bazylii,
- 2 łyżki mleka marki Lewiatan,
- 2 łyżki kukurydzy z puszki marki Lewiatan,
- 2 łyżki sera tartego,
- dwie pieczarki,
- olej marki Lewiatan.
Sposób przygotowania:
Jajka wbij do miski, dopraw solą i bazylią, wymieszaj. Do masy wsyp dwie łyżki kukurydzy, tarty ser i pokrojone pieczarki. Na patelni rozgrzej olej i wlej zawartość miski. Tortille posmaruj przecierem pomidorowym i przykryj omletem. Smaż do momentu ścięcia się jajek, aż przestaną być płynne. Odwróć i przypiecz na złoty kolor. Tortille zwiń i gotowe. Nasz przepis to tylko inspiracja do kolejnych eksperymentów, ponieważ smak omletu możesz wzbogacić o przeróżne dodatki np. suszone pomidory, kabanosy, szynkę.
Gazetka lewiatan – mnóstwo produkty w promocyjnych cenach
Odwiedź nas także na Facebook-u
Sprawdź też nasz przepis na zapiekankę makaronową