Nasz dzisiejszy przepis to świetny pomysł na obiad. Zapiekanka jest szybka i prosta w przygotowaniu.
Składniki:
- 400 g makaronu świderki
- podwójna pierś z kurczaka
- opakowanie mrożonego szpinaku Lewiatan
- 2 ząbki czosnku
- 200 ml kwaśnej śmietany
- 200 g startego żółtego sera
- sól szczypta gałki muszkatołowej
- pieprz czarny mielony do smaku
- 2 łyżki oleju uniwersalnego do smarowania
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy al dente. Kurczaka kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy I smażymy na złoty kolor. Przekładamy do miski I odstawiamy. Na pozostałym na patelni oleju podsmażamy pokrojony czosnek, aż zacznie pachnieć. Dodajemy szpinak, następnie śmietanę i zagotowujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Naczynie żaroodporne nacieramy olejem. W dużej misce mieszamy makaron z kurczakiem i szpinakiem, przekładamy całą masę do naczynia. Posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy ok. 20 min w 200°C. Smacznego!
Gazetka Lewiatan – mnóstwo produktów w promocyjnych cenach
Odwiedź nas także na Facebook-u
Sprawdź także nasz przepis na parówki zawijane