Nasz dzisiejszy przepis to świetny pomysł na obiad. Zapiekanka jest szybka i prosta w przygotowaniu.

Składniki:

  • 400 g makaronu świderki
  • podwójna pierś z kurczaka
  • opakowanie mrożonego szpinaku Lewiatan
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 ml kwaśnej śmietany
  • 200 g startego żółtego sera
  • sól szczypta gałki muszkatołowej
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • 2 łyżki oleju uniwersalnego do smarowania

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy al dente. Kurczaka kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy I smażymy na złoty kolor. Przekładamy do miski I odstawiamy. Na pozostałym na patelni oleju podsmażamy pokrojony czosnek, aż zacznie pachnieć. Dodajemy szpinak, następnie śmietanę i zagotowujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Naczynie żaroodporne nacieramy olejem. W dużej misce mieszamy makaron z kurczakiem i szpinakiem, przekładamy całą masę do naczynia. Posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy ok. 20 min w 200°C. Smacznego!

Gazetka Lewiatan – mnóstwo produktów w promocyjnych cenach
Odwiedź nas także na Facebook-u
Sprawdź także nasz przepis na parówki zawijane