Czas przygotowania – 60 minut

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku rozdrobnionego Lewiatan
  • 4 jajka
  • 25 dag łososia atlantyckiego w plastrach Lewiatan
  • 20 dag serka twarogowego z chrzanem Almette
  • 2 łyżki mąki wrocławskiej Lewiatan
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • pieprz czarny mielony
  • sok z cytryny
  • sól

Sposób przygotowania:

Szpinak podsmaż na oliwie, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i wymieszaj. Odstaw na bok i poczekaj, aż wystygnie. Następnie do szpinaku dodaj żółtka jajek, mąkę, gałkę muszkatołową i dokładnie wymieszaj. Z białek ubij pianę, dodaj do masy, delikatnie przemieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż do niej masę. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut. Wyjmij z pieca, poczekaj, aż ostygnie, następnie posmaruj serkiem, ułóż plasterki łososia, skrop sokiem z cytryny, całość zwiń. Roladę zabezpiecz folią aluminiową i włóż do lodówki na kilka godzin. Gotową roladę pokrój w plastry.

Smacznego!

Gazetka Lewiatan – zainspiruj się nowymi promocjami

Odwiedź nas również na Facebook-u

Wypróbuj także nasz przepis na kartoflankę przecieraną.