Czas przygotowania – 60 minut
Składniki:
- 1 opakowanie szpinaku rozdrobnionego Lewiatan
- 4 jajka
- 25 dag łososia atlantyckiego w plastrach Lewiatan
- 20 dag serka twarogowego z chrzanem Almette
- 2 łyżki mąki wrocławskiej Lewiatan
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta gałki muszkatołowej
- pieprz czarny mielony
- sok z cytryny
- sól
Sposób przygotowania:
Szpinak podsmaż na oliwie, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i wymieszaj. Odstaw na bok i poczekaj, aż wystygnie. Następnie do szpinaku dodaj żółtka jajek, mąkę, gałkę muszkatołową i dokładnie wymieszaj. Z białek ubij pianę, dodaj do masy, delikatnie przemieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż do niej masę. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut. Wyjmij z pieca, poczekaj, aż ostygnie, następnie posmaruj serkiem, ułóż plasterki łososia, skrop sokiem z cytryny, całość zwiń. Roladę zabezpiecz folią aluminiową i włóż do lodówki na kilka godzin. Gotową roladę pokrój w plastry.
Smacznego!
Gazetka Lewiatan – zainspiruj się nowymi promocjami
Odwiedź nas również na Facebook-u
Wypróbuj także nasz przepis na kartoflankę przecieraną.